Keresés ebben a blogban

2020. május 11., hétfő

Katolikus hittan 6. c 2020. 05. 11. 

                                          Dicsértessék a Jézus Krisztus!
Kedves Gyerekek! Május a Szűzanya hónapja, az Egyház közösen imádkozik Máriához. Most arra kérlek benneteket, hogy az alábbi linken lévő litániát imádkozzátok el ti is a hívekkel!
Ima: Egy tized elimádkozása az elkészített rózsafüzéreden "Aki téged Szent Szűz a mennyben megkoronázott" titokkal.
Az alábbi linken gyakorló feladatokat találsz, első osztálytól felsőig. Érdemes megnézni, kipróbálni az alsóbb osztályok feladatait is, mert azzal ismételed a régebbi tananyagot!
Tananyag: Jézus a jó pásztor, tisztségek az Egyházban
Húsvét utáni órákon tanultunk arról, hogy Jézus feltámadása után még negyven napig itt maradt a Földön. Megjelent többször több helyen. Megerősítette a tanítványait, s elküldte őket, hogy hirdessék az örömhírt minden népnek. Azt mondta, hogy Ő olyan, mint a jó pásztor, aki terelgeti, vezeti a nyáját, megvédi a vadállatokról, még az életét is adja a nyájért. Mi vagyunk Jézus bárányai, mindannyiunkat a mennybe szeretne vezetni, terelni.
Jézus elküldte tanítványait minden néphez, ők az apostolok. (Az apostol küldöttet jelent.) Pétert kiválasztotta a többiek közül, s őt nevezte ki földi helytartójának. Ők kézrátétellel adták tovább a Jézustól kapott hatalmat. Az apostolok utódai a püspökök lettek, Péter utóda a pápa. A püspökök segítői a papok, diakónusok, a szerzetesek, s a hitoktatók.
Feladat: Járj utána, hogy ki most a pápánk, ki az egyházmegyénk püspöke, s kik jelenleg vásárhelyen katolikus papok!

Nincsenek megjegyzések:

Kémia Elemmolekulák 05.19

 Kedves hetedikesek! Ez a sok szöveg azért van itt, mert lényeges és egy részét kifelejtették a tankönyvből. Ezeket légy szíves gyöngyírássa...