Keresés ebben a blogban

2021. március 25., csütörtök

Irodalom III.25. csütörtök

 Kedves hetedikesek!

Ma a Nemzeti dal a tananyagunk, ezért a március 15-i eseményekkel kapcsolatosan kapsz feladatot.

Elsőként a márciusi ifjak neveit fejtsd meg!









1848. március 15-e hozta el a nagy fordulópontot Petőfi életében, mivel nem csak a 12 pont megírásában játszott jelentős szerepet a márciusi ifjak vezéreként, hanem a Nemzeti dal költésével is lázba hozta az embereket, ami pontosan kifejezte érzéseiket, gondolataikat. 

Ezen a napon használt jelkép, melyet Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia varrt.
Két feladat közül választhatsz, csak az egyiket kell elküldened.


1.FeladatKépzeljétek el, hogy ha Petőfi Sándor korában lehetett volna emailt írni, mit írhatott volna a forradalom kirobbanásakor a feleségének, Szendrey Júliának!
(használható kifejezések, szavak: Drága Júliám! Ma..., lelkesedéssel, Nemzeti Múzeumban, kiszabadítottuk, Landerer, kitűztem)

2.Feladat: Szerkessz egy újságlapot, amelyen hírt adsz a március 15-i eseményekről, helyszíni riportot vagy tudósítást is írj bele! Készítheted digitálisan vagy a füzetedbe rajzokkal kiegészítve is.  (Bemásoltam egy mintát is, hogy legyen elképzelésed róla)
 
A megoldásaidat a vargatamasblogos@gmail.com címre várom. A hétfői online irodalmon már rákérdezek, hogy melyiket választottad.

Angi néni

Nincsenek megjegyzések:

Kémia Elemmolekulák 05.19

 Kedves hetedikesek! Ez a sok szöveg azért van itt, mert lényeges és egy részét kifelejtették a tankönyvből. Ezeket légy szíves gyöngyírássa...